Öljynerotuksessa öljy nousee pesukylvyn tai veden pinnalle ja öljykalvo imetään häränsilmänä lamellierottimelle, josta öljy valuu omaan keräyssäiliöön ja pesukylpy tai puhdistettu neste valuu takaisin omaan altaaseensa tai säiliöönsä Pintaerotuksessa voi olla myös käytössä yksinkertainen öljynerotuskiekko, johon öljy tarttuu kiekon pyöriessä ylös nestepinnasta ja josta kaavari kaavaa öljyn joka valuu öljyn keräyssäiliöön.

Valmistamme omaa öljynerotinmallia täysin kotimaisesti. Öljynerotinmalleja löytyy mobiilina tai kiinteänä mallina. Öljynerottimiin on mahdollista saada juuri teille sopiva imupää, esim. pinnanvaihtelujen tai pienen aukon vuoksi. Öljynerotin toimii paineilmalla, myös sähköiseen pumppuun on mahdollisuus.

Absorptio perustuu öljyn imeytymiseen erityisesti öljyn erotukseen tarkoitettuun kuitumateriaaliin. Absorberikuitu on usein mukana pesukylpyjen pussisuodattimien käytössä tai absorberi voi olla pussukkana pussisuodattimessa. Asorberipatruunoita saa myös mm. 20” patruunasuodattimiin, joissa osa patruunoista on tavallisia suodatinpatruunoita ja osa absorberipatruunoita.