Hiontanestejärjestelmä, hiontaneste käytetään uusiksi suodattamalla alipainenauhdasuodattimella ja patruunasuodattimella.
Nestejärjestelmä syöttää nesteen laitteille ja palauttaa nesteen puhdistettavaksi.

Alipaneeseen perustuva mobiili nauhasuodatin viedään työstökeskuksen viereen ja uppopumppu upotetaan leikkuunesteeseen. Laite suodattaa nesteen mukana olevaan puhtaan työstönesteen konttiin tai säiliöön. Kun työstökeskus on puhdistettu, palautetaan käytössä ollut puhdistettu työstöneste takaisin käyttöönsä. Laite on erityisen sovelias hiontanesteen suodattamiseen. Laitteessa oleva suodatinkangas voi olla kerrospainoltaan ja tiheydeltään 70- 140 g/ m2 ja vakiolaitteen kapasiteetti on noin 150 l/min

Endless Belt- suodatin on muutoin samanlainen mobiilin alipainesuodattimen kanssa, mutta siinä on kertakäyttöisen kankaan sijaan viira, josta siihen tullut kiintoainelika kaavataan kaavarilla kipperiin tms. Viira puhdistuu kierroksellaan ja palaa takaisin suodatuskäyttöön. Pesunesteisiin saattaa jäädä lastuja, jotka voivat olla haitallisia jatkossa, tai tukkia putkistoja tai suuttimia. Valmistamme laitteen räätälöityinä teidän toivomaamme paikkaan tai meidän konsultointimme kautta sopivaan paikkaan. Magneettierotin voidaan lisätä nauhasuodattimen yhteyteen tai jättää erilliseksi magneettierottimeksi.

Painovoimaiseen suodatukseen saadaan räätälöityä automaattisia tai pieniäkin manuaalisia suodatinlaitteita, joissa suodatusmateriaali voi olla PP- kangas. Alla olevassa kuvassa deep bed filter, eli syväpetinauhasuodatin.

Patruunasuodattimessa on yksi tai useampi suodatinpatruuna. Laitteen runko, pumppu ja putkisto ovat haponkestävää terästä tai korroosionkestävää muovia. Suodatuksessa päästään 200- 5 um suodatustarkkuuteen ja jopa absoluuttiseen puhtauteen. Jos halutaan alle 1um puhtaustasoa, tulee käyttää suodatinlaitteita peräkkäin karkeasuodatuksesta aloittaen.

Magneettierotin on tarkoitettu esimerkiksi hionta- ja työstökeskuksiin, joissa tyästänesteiden sekaan joutuu magnetoituvia partikkeleita. Magneettierottimella pidennetään työstönesteen ja työkalujen ikää.

 

Pussisuodattimessa on yksi tai useampi suodatinpussi, jotka voivat olla suodatuskyvyltään noin 200- 50 ym. Laitteen runko, pumppu ja putkisto ovat haponkestävää terästä tai korroosionkestävää muovia. Pussisuodatus on hyvin yleinen teollisuuspesukoneissa. Pussisuodattimeen voidaan lisätä myös absorberikuitua öljynerotuksen tehostamiseksi.

Suursäkkisuodatin koostuu ruostumattomasta teräksestä tai muovista valmistetusta rungosta, jonka sisällä on suodatinsäkki. Suodatinsäkin sisällä on erikseen ommeltu sisäkangas, joka tehostaa suodatusta. Kun säkki on täyttynyt, voidaan se nostaa pois esim trukilla. Säkkisuodatin on käyttökelpoinen pintakäsittelylaitosten jäteveden saostuksen lietteiden talteenotossa.