Yksivaihepesukoneessa on suihkupumppu suihkuttaa pesunestettä pestävien kappaleiden pintoihin ja kierrättää samaa pesunestettä. Käytön aikana pesukylpy likaantuu ja siitä pitää erottaa öljy öljynerottimella, sitä pitää suodattaa tai se pitää vaihtaa. Pesukoneessa on ohjauskeskus, sulkeutuva ovi/ovet, lämmitys ja pintavahtiautomatiikka. Yksivaihepesukoneeseen voidaan lisätä lyhyt sumuhuuhtelu, joka pesun päätyttyä poistaa osan pesuainejäänteestä. Myös ultraäänipesukone on oiva vaihtoehto yksivaiheselle pesukoneelle, lue lisää ultraäänipesukoneistamme.

Monivaihepesukone voi olla 2- 4- vaiheinen ja siinä voi olla automaattisesti toimiva ovi tai ovet. Tyypillinen prosessi voi olla pesu- huuhtelu- sumuhuuhtelu, pesu- huuhtelu- huuhtelu- sumuhuuhtelu tai pesu- huuhtelu- huuhtelu- maalintartuntakäsittely tai korroosionestokäsittely. Monivaihepesukoneessa on eri vaiheilla omat säiliönsä ja kunkin vaiheen ollessa toiminnassa suihkutettava neste palaa omaan säiliöönsä lautasventtiilin kautta. Sumuhuuhtelun vesi valuu yleensä viimeiseen huuhteluun ja uudistaa sitä. Vesi voidaan ohjata revesiperiaatteella korvaamaan pesukylvyn haihtumaa ja pisrapoistumaa. Monivaihepesukoneessa käytetään pesukylvylle suodatusta ja öljynerotusta, jotta pesun laatu ja käyttöikä pysyy korkeana. 

Verkkokuljetinpesukone voi olla yksi- tai useampivaiheinen ja se soveltuu suurille tuotantokapasiteeteille. Verkkokuljetinpesukoneelle voidaan asentaa myös kuivausvaihe, joka voi perustua ir- kuivaukseen ja/tai ilmapuhallukseen. Verkkokuljettimen voi korvata myös rullaratakuljetin, jolloin voidaan käsitellä paletteja tms.

Rumpukuljetinpesukone

Rumpukuljetinpesukoneessa pienkappaleet kulkevat pesurummun lävitse. Rummun pyöriessä kappaleet liikkuvat eteenpäin ja kulkeutuvat pesun ja huuhtelun lävitse. Pesukoneen jälkeen voi esimerkiksi olla kuivain pestyille kappaleille

Ripustinkuljetinpesukoneen läpi menee ratakuljetin, johon on ripustettuna pestävät tai esikäsiteltävät kappaleet. Pesukone voi olla monivaiheinen ja pesukammioita voi olla peräkkäin. Perässä saattaa olla myös kuivauskammio. Pesukoneessa voi olla automaattiset ovet tai oviaukko voi olla avoin.