Ultraäänipesukone

T Control Oy valmistaa eri kokoisia ultraäänipesukoneita, joissa on melkein aina mukana tuotekohtaisia pestävien kappaleiden nosto- ja laskulaitteita. Koot ultraäänipesussa voivat olla 10-10 000L. Ultraäänipesukoneen voi sijoittaa robottisoluun tai manuaaliseen käyttöön. Ultraäänipesussa kavitaatio on puhdistava tekijä. Ultraäänipesu vaatii oman pesuainetyypin, jotta ultraäänen aiheuttama kavitaatio voi tapahtua. Yleisin ultraäänitehoalue on käyttää noin 10W/Litra pesukylpyä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultraäänipesukone on erittäin tehokas pesumenetelmä eri muotoisille kappaleille, joissa voi olla onkaloita. Siksi ultraäänipesussa on nostolaitteessa ohjelmoituna myös kappaleen liikutus pesun aikana.

Kaikissa T Control Oy:n valmistamissa ultraäänipesukoneissa on hoidettu öljynerotus pinnalta ylivuototaskuun tai -altaaseen. Näin ultraäänipesusta ylös nouseva kappale ei likaannu pinnalla olevasta öljystä. Öljynerottimen kustannus uudessa ultraäänipesukoneessa on minimaalinen siitä saatavaan hyötyyn nähden. Kaikissa ultraäänipesukoneissamme on myös automaattinen pesukemikaalin annostus, joko johtokykyannostuksella tai Dosatron annostuslaitteella. Ultraäänipesussa pesuainepitoisuuden pitää olla riittävä koko ultraääniprosessin aikana, jotta ultraäänipesu olisi tasalaatuinen. Ultraäänipesun suodatus on myös tärkeä, sillä se varmistaa tasalaatuisuuden ja vähentää ultraäänipesukylvyn vaihtotarvetta. Suodatuksen paluuvirtaus voidaan ohjata pestävän kappaleen eri kohtiin ja saada näin samalla aikaan paremman ultraäänipesutuloksen.

 

Pinnan valvonta ja automaattinen veden lisäys ovat avaintekijä tauottomassa ultraäänipesussa. 

 

Öljynerotus, pesuaineannostus, suodatukset ja pinnan valvonta ovat erittäin tärkeitä silloin, kun ultraäänipesukone on yhdistetty vaikkapa robottisoluun, jossa tahtiaika voi olla 3 minuuttia koko työvuoron ajan.

 

T Control Oy myy myös valmiita vakiomalli ultraäänipesukoneita.