KLUTHE KEMIKAALIT - T CONTROL OY

TEOLLISUUSPESUAINEET - KLUTHE

Teollisilla pesuaineilla voidaan poistaa likaa työstön jälkeen tai työstöjen välissä. Yleensä lika koostuu koneesta siirtyneestä työstönesteestä, joka voi olla vesipohjaista tai suoraa työstö-öljyä. Näiden lisäksi kuonan seassa on usein työstölastuja.

Rautametallien, kuten valuraudan, teräksen ja ruostumattoman teräksen lisäksi voidaan puhdistaa muitakin materiaaleja. Otamme huomioon pestävän kappaleen vaatimukset, sekä koko prosessin. Jokaiselle materiaalille löytyy oikea pesuaine, joka hyvin usein sopii myös muille materiaaleille.

Pesu voi tapahtua:

  •  Upottamalla
  • Suihkuttamalla
  • Valelemalla 
  • Ultraäänipesulla

Kluthe Chemische Werke – Hakupur

Tuotteistamme löytyvät happamat, neutraalit ja emäksiset pesuaineet. Pesuaine valitaan puhdistettavan pinnan materiaalin ja likaantumisen mukaan.

HAKUPUR pesuaineiden sekoitussuhde on yleensä 0,2-15% ja käsittelylämpötilat 20-70° C.

Tiettyjä pesuja ei voida suorittaa vesipohjaisilla pesuaineilla. Näihin prosesseihin voimme tarjota orgaanisiin liuottimiin perustuvia HAKU liuotinpuhdistuaineita. Liuotinpohjaisia pesuaineita käytetään suoraan, eikä niitä ohenneta muilla aineilla.

 

TYÖSTÖNESTEET & LASTUAMISNESTEET - KLUTHE

Työstönesteiden ja lastuamisnesteiden on suoriuduttuva voitelusta ja jäähdytyksestä samanaikaisesti. Lisäksi työstönesteen on tarkoitus poistaa työstön aikana syntyneet lastut työstettävältä pinnalta. Leikkuunesteellä on oltava vahvat korroosionsuojaominaisuudet korroosion estämiseksi työstettävissä kappaleissa, työkaluissa ja työstökoneissa.

HAKUFORM, HAKUFLUID

Aina, kun minkä tahansa tyyppistä metallia taotaan, muovataan, pakotetaan tai venytetään on tribologialla (kitka, kuluminen ja voitelu) ratkaiseva rooli. Työstettävä kappale ja työkalu on erotettava toisistaan turvallisesti muovausprosessin aikana, jotta estetään muokkaustyökalujen kuluminen, murtuminen ja hitsautuminen. Kitkaa on vähennettävä ja hallittava muokkausprosessin aikana, jotta materiaali voi muovaantua oikein. Taloudellinen muovaus on mahdollista vain sopivilla voiteluaineilla ja irroitusaineilla. Kluthe tarjoaa laajan valikoiman erikoismuotoilun voiteluaineita moniin käyttötarkoituksiin.

HAKUFORM, HAKUPUR

PINTA- JA ESIKÄSITTELYAINEET, ERIKOISPESUAINEET - KLUTHE

Esikäsittelykemikaalit ovat erittäin tärkeässä asemassa metallisten kappaleiden pintakäsittelyssä. Ennen pinnoittamista metalliset (kuten teäs, sinkitty teräs ja alumiini) ja muoviset kappaleet voidaan esikäsitellä, jolla poistetaan lika ja rasvat kappaleesta ja saavutetaan mahdollisemman hyvä korroosionkesto ja pinnoitteen kiinnittyvyys pinnoitteelle.

Klassisten fosfaattituotteiden (rautafosfatointi ja sinkkifosfatointi) lisäksi tarjoamme myös uusia ja edistyneempiä vaihtoehtoja. 
Esikäsittelyjärjestelmät joissa ei ole raskasmetalleja ovat uusinta tekniikkaa ja ne voidaan yhdistää kaikkiin maalijärjestelmiin. Ne tarjoavat pinnan korkean suojan pienemmällä eräkonsentraatiolla ja kulutusmäärällä.

DECORRDAL-sarja

”Konversio” tarkoittaa muutosta: Käsittelyliuoksen ainesosista tulee konversiopinnoite, jossa metalli -ioneja vapautuu komponentin pinnalta ja jotka kasvavat osan pinnalle. Tällaiset kerrokset ovat tiukasti kiinni osien pinnassa ja tarjoavat yhdessä maalin kanssa erinomaiset korroosionesto- ja pinnoitusominaisuudet.

Tunnettujen sinkki- ja rautafosfatointijärjestelmien lisäksi tarjoamme myös äskettäin käyttöönotetun kromittoman ohutkalvoprosessin, jota kutsutaan myös nanoteknologiaksi. Näille prosesseille, jotka on muodostettu siirtymämetalleilla, on ominaista alhainen kemikaalien kulutus, pienempi energiankulutus lämmityksen kannalta ja käytännössä lietteetön toiminta.

Muuntamisprosessit viimeistellään kromi (III) -pitoisilla formulaatioilla Pinnoitteiden esikäsittelyn lisäksi näitä kromaatittomia menetelmiä käytetään myös aihion korroosiosuojaukseen galvanoiduilla ja alumiinipinnoilla.

DECORRDAL-sarja

KORROOSIONSUOJAUS - KLUTHE

Helposti korrosoituvat metallit, kuten valurauta, teräs ja myös sinkitty teräs on suojattava ennen niiden pidempää varastointia tai kuljetusta. Tätä varten tarjoamme useita erilaisia korroosiosuojatuotteita. Korroosionsuoja-aineet tekevät suojakalvon tai suojakerroksia, jotka suojaavat korroosiolta jopa yli vuoden ajan. 

CUSTOS

Tiettyjä vesiliukoisia korroosionsuoja-aineta käytetään neutraalien puhdistusaineiden sijasta. Puhdistetut pinnat suojautuvat samalla useiksi kuukausiksi.

 

CUSTOS

 

Custos-sarjan emulgoituvia korroosionsuoja-aineita käytetään yleensä 5-15%:n emulsiossa, 50-60°C asteisena ruiskuttamalla. Tämä menetelmä pesee ja suojaa kappaleen samassa prosessissa.

Korroosionsuojaemulsiot ovat pääasiassa orgaanisista liuottimista vapaita, niitä levitetään upotus tai ruiskutus menetelmällä. Kuivauksen jälkeen kappaleeseen jää suojakalvo, joka suojaa käsiteltyjä metallipintoja jopa 12 kuukauden ajan.

Vesipohjaisten nesteiden kanssa käsitellyt kappaleet voidaan kuivata ja käsitellä samassa yhteydessä upottamalla HAKUDREN-tuotteeseen. Vesi tuotteen pinnalta väistyy ja uppoaa HAKUDREN-nesteen alle. Kun kappale nostetaan käsittelystä ja HAKUDREN kuivuu, jää jäljellä ohut suojakalvo joka suojaa korroosiolta.

Korroosionsuojatuotteet, jotka eivät sisällä hiilivetyliuottimia ovat VOC-vapaita. Nämä VOC-vapaat tuotteet ovat kasvattamassa suosiotaan. CUSTOS-sarjan tuotteet ovat erittäin juoksevia, leimahduspisteet yli 100°C ja jättävät kuivumisen jälkeen erittäin ohuen suojakalvon, joka suojaa metallipintoja korroosiolta yli 12 kuukauden ajan.

Liuottimia sisältäviä CUSTOS- ja HAKUDREN-korroosionsuojatuotteita käytetään edelleen laajalti. Nämä tuotetyypit voidaan helposti levittää upottamalla ja suihkuttamalla.

Lopullinen pinta tuotteessa käsittelyn jälkeen on käytetystä aineesta riippuen vahamainen, öljyinen tai “vaseliini”-pintainen.